Javaslataim a COVID-19 járvány idején

Javaslataim a COVID-19 járvány idején 

Tudom, hogy mindenkiben sok  a kérdés, esetleg félelem az alapbetegségünk miatt, a COVID-19 járvány idején. Ezért úgy gondoltam, írok néhány gondolatot, hogy betegként hogy látom, a jelenlegi helyzetet.

A legfontosabb, hogy korlátozd le a mozgásodat, és a közvetlen találkozást rokonokkal, ismerősökkel.
Viszont, ha kimész a levegőre viselj maszkot. Nem lehet kapni? Tény. Szerencsére rengetegen varrnak, így remélem beszerezhető. Ha nem, akkor ha kimész a lakásból, tegyél a szád és orrod elé több rétegű sálat, amit utána 60 fokon kitudsz mosni és vasalni, mivel a COVID-19 vírus hőérzékeny. Kesztyűt viseljél. Ha nincs eldobható gumi kesztyű, (nem nagy élmény melegben), akkor használjál cérna kesztyűt, amit utána fertőtlenítesz, mosod és vasalod.

Fokozottan ügyeljünk a környezetünk és saját magunk higiénéjére. Gyakori kézmosás szükséges. Lelassult az életünk, fordítsunk erre több időt. A helyes kézmosás technikája is fent van a honlapon. Ha nem lehet kapni kézfertőtlenítőt, maradjunk a klasszikus szappanos kézmosásnál.

Állandó kérdés menjünk-e László kórházba kezelésre, hiszen ott kezelik a COVID-19 betegeket?
Igen. A betegek teljesen elkülönített helyen vannak a kórház területén. Az ambulanciánk pedig szerencsére a kórház elején és a sarkában van, a fő bejárathoz közel. Ha gyalog mész nem kell átmenni a egész kórházon, aki autóval jön, meg tud állni közvetlenül az ambulancia előtte. Így nyugodtan menjél, természetesen maszk és kesztyű kell.

Nagyon fontos, hogy megkapjuk ebben az időszakban is az immunglobulint, amitől jól vagyunk. Ha az immunglobulin nyújtotta jó állapotunkat fenn tartjuk, könnyebben küzdünk meg egyéb más betegségekkel. Ebben az időszakban se szenvedjünk az immunglobulin kezelés hiányának szövődményeitől. Legyen célunk, hogy ne romoljon az általánosan jó állapotunk.

Fontos, információ. Aki dolgozik, viszont a munkahelyén sok emberrel kerül kapcsolatba, és emiatt nagyobb a fertőzés veszély, és nem tud otthonról dolgozni, kaphat az ambulancián igazolást, hogy munkahelyi
körülmények miatt táppénz javasolt. A kezelőorvosnál kell intézni. Telefonon vagy e-mailben. Kriván főorvos kéri, aki Tőle szeretne igazolást kapni, neki e-mailt írjon.

Ezenkívül törekedjél arra, hogy egészségesen táplálkozzál, szedjél vitamint főleg "C" és "D" vitamint.
Ha lehetőséged van menjél szabad levegőre, sétáljál, de kerüld a tömeget. Természetesen maszk és kesztyű kell.

Biztató, hogy a szakemberek szerint 7-9 hónap múlva bent lesz az immunglobulinokban a COVID-19 ellenanyaga.

Ha bármilyen segítség kell légy szíves jelezd.

Szép tavaszt és jó egészséget kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel: Kiss Zsoltné Ági PIBE elnök